Přidat odpověď
jitu, já pro opakujícího se spálového bacila (tedy vlastně angínu), který synovi pokaždé zvětšil mandle až tak, že byly obr přes celý krk, tzv hypotrofní, jsem mu je letos v únoru ve věku osmi let nechala zmenšit (takměr celé odstranit) ven šly i nosní ty úplně.
A musím říct, že syn od té doby nebyl nemocný - jen 1x nachlazený. V téhle fázi roku už za sebou míval tak 3x angínu.
Měl z toho už tak špatnou imunitu, že ho zkolilo takměr všechno i namočení rukou vkaluži. Bral 7 měsíců preparát na posílení imunity, v polovině braní došlo k operaci a teď od února - ťuk, ťuk, ťukám, fakt pohoda. Jen na velikonoce byl trošku prochladný, žádná hrůza.
Testy na imunitu nám budou dělat až v září, ale já už teď vím, že mu to zabralo. Vidím to na něm.
jen co jsem chtěla říct, kamarádka prodělala operaci v dospělosti a prej to dospělí hůř snáší, ty krční mandle.
Ona říkala, že bolest hrozná, horší jak porody, týden nemohla dát nic do pusy (to tedy ani syn, hodně nám zvracel) a pak se tři týdny kloudně najíst. Nicméně to je věc asi opravdu individuální, ale říká se, že dospělí to víc bolí a dýl se to hojí.
Osobně bych ale asi doporučila ty mandle dát ven, na ORL to doporučují při četnosti angíny 6x a více za rok.
Předchozí