Přidat odpověď
Jasněnko, bohužel jsou i takové školy, kde je studium procházkou růžovou zahradou.
Jiřka tady vehementně obhajuje své názory(což je samozřejmě v pořádku)a obviňuje Boží ženu ze závisti či nenávisti, ale když tady před časem podrobně popsala formu a způsob svého studia, říkala jsem si, že to snad ani nemůže být pravda. Podle mě u nás dochází k naprosté devalvaci vzdělání. Za chvíli bude mít každý aspoň jednu VŠ, ale bude mu to k hownu, protože zaměstnavatelé půjdou po schopnostech a zkušenostech, ne po titulech.
Já jsem se kdysi se samýma jedničkama bála přihlásit na vysněnou školu, dnes tam přijmou i s trojkama. V místním tisku jsem nedávno četla inzerát, že (dříve) prestižní gymnázium nabízí ještě 9 volných míst. Vezmou kohokoli, jen aby nepřišli o prachy. Na vysokých je to stejné.Úrovni studentů se pak bohužel musí přizpůsobit i úroveň studia.
Rukama mi prochází spousta faktur a dokumentů vystavených lidmi s titulem, který by měl být známkou vzdělanosti. Někteří z nich by ale dle toho, co jsou schopní předvést, měli vrátit nejen VŠ diplom, ale i maturitní vysvědčení.
Možná se časem dopracujeme k tomu, že se zaměstnavatel bude u pohovoru ptát nejen na vystudovaný obor, ale padnou i otázky na délku, formu či místo studia.
Předchozí