tak me jen zajimalo, co mate s tim bavorskem...jedna se o tohle?
já znám situaci v Německu a pokud nepřineseš potvrzení, že dítě abslvovalo roční prohlídku nedostaneš měsíční příspěvek na dítě ve výši 300 Euro měsíčně, ale očkování v tom nehraje žádnou roli...
to teda vidim poprve....asi proto, ze nejsem v bavorsku..a detsky prispevek 300eur me teda taky udivil...myslela jsem ze kindergeld je plosne asi 185eur na dite na mesic
..ale mozna ze tom myslis nejake Hartz4 na dite...nevim jestli nejste nejaka socialne slaba rodina....
jinak me ted prisel dopis /zijem napul v cechach, kde platime i pojisteni/, ze musi mit dcera nejaka povtrzeni ve zlute knizce, ze je kontrolovana lekarem, jinak mi domu muze prijit socialka, takze takove veci se v nemecku hlidaji....ale ze by to nekdo podminoval tim, ze mi neda kindergeld, tak to tady ctu poprve
jinak k tematu....me povinne ockovani nevadi, naopak si myslim, ze je to dobre, ze se ockuje...vezmu-li v potaz, ze 4 sourozenci me babicky zemrely ny ruzne detske choroby ci pri porodu, budu vzdy zastancem povinneho ockovani