| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak do tebe jo? Asi ti jednu plácnu ~t~

Syn byl a je stejný, dost živý, teď jsou mu tři a už začíná nabírat rozum a poslouchat, tedy aspoň občas :-) no a obešli jsme se bez plácání. Ono to někdy není o tom, jaké je to dítě, ale hlavně jaký je rodič :-) a jeho postoj k výchově.

Nebezpečné a jiné věci jsme pokud možno odstranili z dosahu a pořád opakujeme, co se nedělá. Taky zamezuji v činnostech a tak, viz. Mona, ztotožňuji se s jejím přístupem.
Např. máme třeba doma kamna, pořád ho to lákalo coby malé batole, musela jsem ho dost hlídat. Jiné by už plácly při snaze si na ně šáhnout, jak jsem se tady i dočetla, ale to podle mě není řešení, dítě by si stejně na ta kamna sáhlo, jen coby trestající matka byla z dosahu, takže plácnutí by bylo úplně k ničemu. Prostě si jednou na kamna sáhnul, trochu se připálil a od té doby kolem nich chodil obloukem a nebylo už třeba ani hlídat.

No a co se týče výchovy bez "bití", tak mě spíš připadá, že takových rodičů je minimum, já takové skoro žádné neznám. Tady na vsi je norma "plácání" a pokud děti vůbec nebiješ, jsi za bílou vránu. A i celkově mi přijde, že česká tradiční výchova jsou fyzické tresty, takže jsi spíš z davem, než nějaká vyjímka.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.