Přidat odpověď
Evo promiň, ale děláš něco špatně. Ty živíš tři děti, pracuješ dvanáctky a osmnáctiletá dcera nejde ani na brigádu, chce od tebe peníze a kouří? Kde na ty cigára bere?
Já jsem o prázdninách pracovala od 16 ti let, 2-4 týdny a to jsem měla rodiče, kteří mi mohli dávat kapesné, jaké jsem chtěla a o brigádě nikdy sami nemluvili.
Já jsem jen chtěla utrácet své prachy a taky mně nebavilo o prázdninách čučet do zdi.
Jistě, každý to tak nemá, ale právě proto bys měla svůj postoj k dceři přehodnotit.
Jak už jsem psala na jiné diskuzi, jeden ze synů (18 let) se též neměl k tomu hledat si brigádu. Prý žádná není. Dala jsem mu týden a řekla, že pokud ji nenajde, nastoupí tam, kde mu práci najdu. Skončil na 3 týdny u mytí záchodů za 55,_Kč na hodinu.
Určitě si příští rok začne po této zkušenosti hledat brigádu už v květnu.
Mně trvá 20 minut najít puberťákovi práci. A hledám tu nejhorší, pokud možno na 12 hod denně a nejméně placenou.
Dceři bych oznámila, že pokud nepomáhá v domácnosti a nestará se o sourozence, má tedy dost volného času na práci. Kapesné? Vydělej si. V 18ti letech může klidně přispívat do rodinného rozpočtu i během školního roku. 2-4 soboty v měsíci a má hned kapesné a na cigára.
Tvá dcera neví co roupama, protože má spoustu volného času a žádné povinnosti. Je na tobě aby tomu bylo jinak.
Předchozí