Neznám ani jednu z oněh porodnic. Ale rodila jsem ve vzdálenější porodnici, doba jízdy 1h10 min, něco přes 60km, přestože vedle jiné porodnice bydlím. Ale ta má pověst na pěst.
Ovšem shodo okolností jsem ani jednou nejela s rozběhnutým porodem. Zpětně se mi zdá, že jsem nebyla asi moc v klidu a proto jsem začala vždy rodit až když jsem byla na místě. Poprvé jsem měla 2 dny poslíčky, večer jsme jeli do porodky spíše na kontrolu, protože se mi to nezdálo, poslíčky byli pravidelné, ale slabé. Tak nezjistili nic moc, ale nechali mě tam, že se uvidí. Nakonec jsem porodila 4 hodiny po příjezdu do porodnice, ovšem první 3 hodiny jsem podřimovala, rodila jsem až po spontánním prasknutí vody do hodiny poté. Jsem ráda, že jsem byla v porodnici když to začalo, protože bych obtížně stihla kteroukoliv porodnici. Podruhé jsem přenášela a proto jsem byla hospitalizovaná, když už mě nechtěli nechat čekat doma. Ale porod mi nevyvolávali, nebyl důvod, začala jsem rodit spontánně. Bylo to v HB, moje nejoblíbenější porodnice
Ale říká se, že když se porod rozběhne, tak se cestou v autě skoro zastaví. Je to podle mě přirozená reakce organismu.