Tak nedávno mi jedna příbuzná povídala dost šokující informaci. Spousta hospod nakupuje levné maso z Argentiny za pár symbolických korun, které je něčím napuštěné, aby nesmrdělo a je určené především pro zvířata. Toto maso nám prý u nás normálně servírují v restauracích. Hygiena prý o tom ví, ale není schopná si s tím poradit.Ten pán, co to příbuzné prozradil se v této oblasti nějak pohybuje, neměla důvod mu nevěřit.
Mohli bysme to brát přesto jako jen nějaký drb, ale ptali jsme se v místní restauraci jednoho číšníka, kam chodí většina města na obědy, odkud že nakupují maso, a on nám bezelstně sdělil, že prý většinou z Argentiny.
I kdyby nebylo to maso nebylo prošlé, proč ho sakra teda nakupují zrovna v Argentině a ne u nás?
Počítám, že byl spíš hloupý, že nám to řekl, mohl si něco vymyslet. Takže celá naše rodina si teď vaří jídlo doma a do restaurace jde jenom vyjímečně.nevíme, kolik takových hospod u nás vlastně existuje.
Někdo by mohl namítnout, že si můžeme restaurace na obědy vybírat, ale někde to opavdu možné není(malé město, málo času na oběd)..no a taky s tím člověk nepočítá, že by u nás bylo něco takového možné...A jak zjistit, že zrovna restaurace, kam chodíme na obědy nenakupuje ono "jeté" maso?