huhu, já mám zkušenosti obého a krosna je dobrá pro děti od roka výš, menší se v ní hroutí, byť ho utáhneš, jak ho utáhneš. Sama krosna váží skorem 2 kila, což při váze ročního dítěte 12-14 kg už na zádech pocítíš. Navíc krosnu musíš mít s sebou, je to krám - musíš počítat s tím, že budeš nosit. Nosítko můžeš s sebou mít kdykoli, vytáhneš ho podle potřeby. V autě nám krosna taky zabírala hodně cenného místa, za to jí taky dávám
. Na běžkách se na zádech kynklala, chtělo to chytit rytmus, s ergem se běžkovalo mnohem líp, to je o zkušenosti
Jinak kde mi krosna přišla lepší, tak na chození po městě v zimě pro starší dítě, když se nedal vzít kočárek. Nemusela jsem tak řešit nějaké bundy na nošení apod., Ergo se mi přes zimní bundu blbě nasoukávalo, za to zase
pro ergo. Ale jinak po 5 letech má pro mě krosna prostě oproti nosítku mnohem horší a menší využitelnost. A navíc mám velké a těžké děti, takže počítám každý kilo, co si na záda nakládám. Taky se mi nelíbilo, jak v krosně dítě sesunutě spí... a mohla bych pokračovat dál a dál.
Mimochodem - za krosnu loboval manžel a dnes nosí také raději v ergu.