| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Já vím, Sally, nebo myslím si, že vím, že se jedná o děti "chtěné" a očekávané. Jenže jsou chtěné i tou, která je nosí pod srdcem? ta nechce dítě, chce peníze. Nemyslíš, že humorální systém organismu reaguje nějak na toto očekávání, resp. neočekávání matky? že to dítě je odmítnuté organismem matky, nikoliv rozumem nebo srdcem, ale prostě tím, že matka ví a připravuje se na to, že o dítě zkrátka pečovat nebude? připadne mi, že se tím narušuje přirozená kontinuita života, její smysluplnost daná organickými pochody (tvorba hormonů, výživa plodu, tvorba mléka, atd.).

Nedá se to srovnat ani s výměnou dětí v Třebíči - tam obě děti prožívaly intrauterinně jistotu, že budou přijímány a milovány svými rodiči a taky se tak stalo, i když došlo k jejich výměně. Z případu v Třebíči (který je samozřejmě zatížen chybou malých čísel) je vidět, že přijmout nevlastní dítě jako by bylo moje vlastní je přirozené i ženám, které se pro to dobrovolně nerozhodly.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6+0= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.