namícháš si do rozprašovače vodu s jarem (skutečně jenom český jar - nic jiného nefunguje) položíš si samolepku lícem na rovnou nesavou plochu, stáhneš papírovou pásku a lepidlo postříkáš rovnoměrně saponátovou vodou,stejně tak smočíš podklad na který se bude lepit. Společně s druhou osobou umístíte na žádané místo a jeden z vás si vezme klasickou stěrku na okna a opatrně začne vytlačovat vodu zpod samolepky směrem ke krajům,druhá osoba jistí samolepku protu nežádoucím posunům, pozor stěrka trochu může samolepku poškrábat,tak vybrat extra měkou a moc netlačit. Vzniklé bublinky propíchnout špendlíkem a vzduch vytlačit plastovým hladítkem - nesnažit se je vyhnat ke kraji,hlavně pokud vzniknou někde uprostřed.
Pokud budete lepit na vodorovnou plochu tak nejdřív postříkáš plochu pak položíš samolepku,stáhneš papír a postříkáš jarovou vodou a společně otočíte a umístíte jak je potřeba ... dále jak bylo popsáno.
Pokud budete lepit na svislou plochu a nemáte praxi,tak držím palce,protože i já když mám praxi,tak by to pro mě nebylo nic snadného.
Pokud jsou to jenom pruhy nebo nápisy,tak existuje papírová přenašečka (papírová páska v různých šířkách) ta se nalepí na líc samolepky,pak umístíš na svislou plochu jak potřebuješ a přilepíš papírovou páskou na podklad cca v polovině šířky pásu (jen tou páskou š cca 1cm )obrátíš cca 1/3 pruhu a sloupneš papír dole na samolepce a opatrně přilepíš k podkladu. Za asistence druhé osoby ten pás co nyní drží na jednom konci nadzvednete a postupně odtrháváte papír - asistující osoba drží samolepku co nejníže (a udržuje správný směr a výšku) nad povrchem a pomalu stahuje papír ,Ty uhlazuješ samolepku přes přenašečku k povrchu od středu ke stranám.Pak se stáhne přenašečka a vyhladí vzniklé bubliny (viz špendlík a hladítko).
Hodně štěstí