Věřím tomu, že tato metoda funguje a domorodé ženy někde v Africe nebo kdekoli jinde "mimo civilizaci" určitě žádné hadříky nepoužívají. Jenže.. My žijeme v "civilizaci" a těžko si umím představit, že mně dá miminko signál a já ho jen vyndám ze šátku a nechám vykonat jeho potřebu. To by samozřejmě šlo, kdybychom žili někde v chatrči v pralese, tam by se mohlo miminko vyčůrat, kde by chtělo. Zhruba do dvou let totiž dítě opravdu neumí ovládat svěrače, dokáže jen poznat, že se mu zrovna chce čůrat nebo kakat. Ale potřebu musí vykonat hned. V našich podmínkách je proto poněkud složité tuto metodu zvládnout. Neumím si představit, že od miminka dostanu signál třeba v obchodě, na úřadě, nebo prostě někde na ulici na chodníku, kde je pramálo zeleně.
Pokud tuto metodu chce praktikovat někdo opravdu z ekologických důvodů, pak věřím, že nepoužívá ani ústřední topení, elektřinu.. ..nebylo by lepší přestěhovat se do toho pralesa?
Jinak by mě zajímalo, jestli se miminko počůralo někdy při procházce, pročůralo šátek, maminčiny šaty a jak jste to řešili, nebo to jedna záchranná plínka všechno zachytila?
Předchozí