Nevím, odkud máte některé z vás informaci, že dítě není schopno ovládat své svěrače až od dvou let. Mám čtrnáctiletou dceru a jedenáctiletého syna a oba byli bez plínek ve třinácti měsících, v roce a půl i přes noc. Nepoužívala jsem žádné drastické metody, prostě jim začalo vadit mokro nebo blátíčko v kalhotech. Na cílené ee začali reagovat asi do dvou týdnů po té, co jsem zpozorovala jejich nechuť pohybovat se v mokru, do dalších dvou týdnů byli bez plínek. Samozřejmě, sem tam nehoda se výjimečně přihodila (třeba když se zabrali do hry), ale celkově to zvládali sami a dobře.
Jinak co se miminek týče - můj názor je že plínky k nim patří, naducaný zadeček je opravdu rozkošný, ale i mně se občas už v jejich kojeneckém věku podařilo vystihnout, že teď to přijde. Samozřejmě jsem měla radost z ušetřené plínky (tehdy se ještě používaly látkové a to byla opravdu zábava), ale nijak jsem své děti nehlídala jako ohař, jesti nemají takový nebo makový výraz. Užívala jsem si jejich miminkovství se vším co k tomu patří. Ovšem pokud to někomu vyhovuje, proč ne....
Předchozí