já peču vepř. bůček, žebra, krkovičku. Pokud jde o tučnej bůček, jen osolím, okmínuju a dám do pekáče vodu. Pokud je maso libovější, přidám i sádlo. Hodí se koření na pečená nebo grilovaná masa. Lepší je to maso s kořením a solí promasírovat
. Po zalití trochou té vody a přidáním tuku přiklopím vrchní pekáč a peču tak 220 stupňů, 2hodiny (čas přesně ani nevím, dle potřeby). Hlídám, aby se nevypekla voda, přilévám další, nebo cca 1,5deci piva desítky. Když už se blíží konec, dám, na drobno nakrájenou cibulku, česnek, nebo zeleninu, dle zvyklostí. Za chvílu odklopím vrch a peču, aby byla kůrka. Když je hotovo, tak po vypnutí trouby zas přiklopím vrchní pekáč, aby se maso nevysušilo a mělo tedy kromě kůrky i tu šťávu.