Zajímalo by mě, kolik máte dětí a kolik psů? Já mám děti 2 a za svobodna jsem měla i psa. Nevím, zda je možné toto srovnávat. Moje děti jsou klasicky plínkové. Starší dcera je nedonošená, byla v inkubátoru necelé 3 měsíce, během tohoto pobytu jsme přišly o sací REFLEX. Ano, novorozenátka mají REFLEXY, SACÍ, VYLUČOVACÍ.. ještě není vyvinutá vylučovací soustava, takže mě tato metoda přijde z hlediska miminka úplně mimo. Z hlediska matky nevím, já bych toto opravdu nedělala, hovínek jsem se neštítila, opruzeninami jsme netrpěly a našim miminkám nevadilo kakat vleže, tak jsem to viděla zase já. Co se týká věku, kdy si dítě uvědomuje, o co při vyměšování jde, je to individuální. Starší dcera to měla na háku - nenutili jsme ji, a úplně bez plen jsme byly až ve 3 letech. Mladší už před 1 rokem hlásila každé ee do plínky, ale opravdu až poté, pak ještě chvíli trvalo, než začala hlásit před ee a pak během týdne bylo hotovo - ve 13 měsících. Kamarádka měla problém s dcerkou, byla u jednoho pražského odborníka - a ten ji ujistil, že opravdu do 3 let je možné, že některé děti ještě nejsou zralé = nedostatečně vyvinuté. Jo, a co se ekologie týče, hned u baráku mám popelnice na tříděný odpad, využívám je, ale už jsem párkrát viděla, že byly vyveženy spolu s komunálním odpadem - jedním autem, takže o čem to je? A ještě k těm psům, vadí mi, že u nás na sídlišti musí maminky zakazovat dětem pohyb po trávníku, protože je tam psí hov.. na hov.., takže u nás na sídlišti holt mají navrch psi, taky trochu na hlavu omezovat děti na těch kouscích "zeleně", které tu máme - a to nemluvím o dětských hřištích. Nemyslím to nijak zle,ale příjde mi směšná představa, že by k těm psím ještě přibyla ta dětská, kdyby tam matky ulevovaly svým miminkům "bez plen", protože kam jinam při vycházkách? Anebo radši nechodit ven a čekat doma na lavorek?
Předchozí