Přidat odpověď
No-neříkám, že tě tam nepustí-pustí, ale dorodit tě tam těžko nechají-já měla problémy tam dorodit, protože jsem neměla předporodní kurz-tek jsem si říkala-no co, poloha v pololeže není na porodu v porodnici ten nejhorší úkon, klidně tak odrodím-nerada se s někým dohaduju, když rodím...jenže to bohužel není jen o té poloze, jak jsem zjistila, jakmile jsem svolila, že jdu na porodní sál- ač bych odrodila, tak, jak jsem byla v capu, mohlo být už na další 1-2 kontrakce miminko venku-cítila jsem to, tak mě vlastěn vyrušili, položili na porodní lůžko, ihned napojili na monitor, řekli, že mi každopádně musí píchnout vodu, že jsem plně otevřená a to tomu brání, zjistili, že se miminku zhoršují ozvy (jak by ne, když mohlo být venku a já jsem najednou v jiné poloze), nasadili mi kyslíkovou masku a prostě se člověk dostane v té rychlosti posledních chvilek do presu úkonů, aniž by s tím něco zmohl. Naštěstí pak už byl zase porodní plán dodržen, přesto člověk cítí trošku nátlak-jako už můžeme konečně zavolat toho dětského lékaře, aby konečně miminko prohlédl? Nemá čas, až se rozhoupu a k prohlídce svolím...
Ten telefonát mě vystaršil do té míry, že jsem ztratila prostě důvěru. Vím, že jsem selhala já a kdybych opravdu chtěla, porodím v capu na zemi, ale také jde o to, že když už člověk opravdu ví, co chce (což jsem věděla až před třetím porodem) a má se handrkovat, tak to právě nemusí dopadnout v jeho prospěch, protože může selhat jeho tělo-nemá klid. Byla to zpráva pro mě, že tam nemám jezdit.
Předchozí