Přidat odpověď
Huhu, tak to máme úplně stejné příznaky aury. Do té doby jsem mívala bolesti hlavy bez aury.
Já auru poznala (teda nepoznala, netušila jsem, co to je) poprvé při druhém těhotenství, několikrát do měsíce špatné vidění na jedno oko - takové foreskující kolo v zorném poli, jako kdybych se dívala dobu do sluníčka, k tomu se mi občas přidalo brnění obličeje a jazyka, pak to ustoupilo a přišla jednostranná ostrá bolest hlavy. Od porodu jsem měla od aury pokoj, měla jsem opět jen bolesti hlavy bez aury, až teď nedávno opět (přisuzuji to HA, protože právě tu jsem v té době začala užívat).
Tentokrát jsem mi k tomu foreskujícímu kolečku v jednom oku a brnění přidala ještě řečová porucha. Ta mě vyděsila hlavně. Neschopnost vyjádřit se - věděla jsem co chci říct, ale nedokázala jsem to dát slovy dohromady.
Byly jste na nějakých vyšetřeních? Mě neuroložka poslala na oční, eeg, rentgen krční páteře (prý mám děsivě ztuhlé krční svalstvo), rehabilitace. Vše mám ok.
Jsem z toho nepříjemně pořád vystresovaná, bojím se, aby to zase nepřišlo. Než jsem zjistila, co to je, bála jsem se nejhoršího. A nějak mě to psychicky sebralo. :-(
Předchozí