...
- hmmm, zajímavé... tak to nějak nerozlišujeme! Teplé, studené, chleba nebo něco jiného...
Jídlo je jídlo a sedáme si k němu ke stolu. Vždyť je to taky o nějaké té komunikace, prostě večer se všichni sejít (pokud můj muž nemusí být dýl v práci, ale zas tak často to není) a popovídat si, alespoň trochu. Vždyť zrovna ta večeře je v týdnu jediné jídlo, u kterého se v klidu sejdeme. Obědy mají děti ve škole a školce, táta v práci a já (práce převážně z domova) si něco malého připravím (moc tomu ale nedám). U snídaně jsme tu sice všichni, ale jíme časově trochu posunutě, podle toho jak koho vytáhnu z postele
, a je to trochu takové hektické (naví když u toho ještě připravuji staršímu svačinu do školy). Tak už zbývá jen ta večeře, ne? Tam akorát hrozí, že bude "hektická" zase z důvodu, aby se stihl večerníček a kluci šli včas spát... No a to právě řeším, jak to udělat, aby to bylo pokud možno v pohodě.
Nějak mě nidky nenapadlo, proč by si chleba se sýrem a salát "nezasloužil", abychom si k němu sedli, zatím co těstoviny s omáčkou nebo rizoto ano? Kde je tan zásadní rozdíl?
U TV se u nás nejí, to člověk jen tak mimochodem to jídlo "hází" a nsoustředí se na ně, nelíbí se nám to, navíc by se nadrobilo v obýváku
. I když občas u televize také něco chroupeme, ale ne hlavní jídlo, jen třeba slané tyčinky apod. Na TV se kromě toho večerníčku v podstatě skoro nedíváme. Spíš občas nějaké DVD...