Nevím, kde na to pan Špaček přišel s tím výcucem z historie, podle mě nemá pravdu, kojení na veřejnosti možná začalo být něčím echt až v 19. století.
Každopádně by si měl uvědomit, že pro kojence je mateřské mléko potravinou a nápojem a narozdíl od nás dospělých to mléko nutně potřebuje, a to v pravidelných intervalech. Jsou situace, kdy maminka s miminem bezpečí domova opustit musí a co má pak dělat? Zatímco my dospělí se s prominutím klidně napájíme a cpeme na ulici, za chůze i v restauracích, mimčo má trpět?
Jsou chytráci, kteří kojení na veřejnosti srovnávají s močením nebo zvracením, měli by si ujasnit podstatu těchto fyziologických dějů
. Každopádně kdejaký chlapík to bez pardonů zapíchne kdekoliv, kde se může otočit zády.
Ačkoliv mě to nikdy nebylo příjemné ani pohodlné a radši jsem kojila vleže v soukromí, kojení na veřejnosti považuji za normální a jeho odpůrce za zbytečně prudérní. Odhalené ženské ňadro při kojení není sexuální symbol a exhibice je jistě to poslední, o co kojícím maminkám jde.