To chce fakt projet stránky o látkových plenkách, okouknout to, někde si to osahat naživo.
měla jsem stejný pocit jako ty, než jsem začala látkovat syna.
Kdo nelátkuje, pochopitelně ty zkratky a názvy látkařek nezná, ale dá se to vyhledat a naučit.
Jinak dítě většinou nepozná jestli má látkovku nebo papírovku, podle mě to spíš řeší maminky
Možná pomůže, když si rozdělíš látkovací věci do 2 skupin. 1/ty co jsou na zadečku a mají za úkol nasáknout moč a 2/ ty co jsou zvenku a mají za úkool nepustit to mokro z tý nasáklý vrstvy dál na oblečení.
Skupina č. 1 zahrnuje čtvercovky, různé froté, bambus, vkládací atd. plenky buď na zapínání na druky, suchý zip nebo snapi sponku (co to je si vygooglíš)
Skupina 2 zahrnuje SVRCHNÍ kalhotky, podle toho názvu je taky najdeš na webu. Ty jsou vždycky z materiálů, které nepropouští vlhkost. Takže buď PUL (moderní a zdravější náhraška kdysi igelitovek) nebo vlňáky (ty jsou z ovčí vlny a ta vlhko nepustí) a nebo fleesové.
Představ si to jako když obaluješ řízek třeba
Dítě je maso, pak dáš vajíčko (savou plenku) a pak strouhanku, která to vajíčko nepustí ven (svrchní kalhotky).