Přidat odpověď
Moc sem nepřispívám, protože není prostě čas. Ale po přečtení názorů, jaká je to oddychovka a jednodušší mít dvojčata než děti blízko za sebou musím reagovat. Mám Dvojčata o rok a třičtvertě mladší než můj prvorozený syn a péče o dvojčata (hlavně malá miminka- ta moje byla dost ubrečená)se s péčí o staršího (ktérému se už dalo ledacos vysvětlit, kreslit si s ním, apod)+ jedno mimino k tomu, které jsem šoupla do šátku...nedalo porovnat. Byla jsem opravdu chodící mrtvola. Co je to péče o dvojčata si dokáže představit jen ten, kdo je vychovává, ne ten co s nima stráví pár hodin.
CO JE TADY PODSTATNÉ JE TEMPERAMENT DĚTÍ, je samozřejmé, že temperamentnější a trvdohlavější děti potřebují tuny trpělivosti a je to s nima složitější než s dětmi více přizpusobivějšími. Pak je uplně jedno jestli se ty děti narodí hned spolu (temperamntní dvojčata jsou fakt děs) nebo po sobě.
Někam chodit s dvojčaty, když obě naráz prožívají období vzdoru a testují hranice jak divý, je na bednu. U sourozencu po sobě je aspon nadějě, že jeden půjde brzo do školky a mamka si aspon trochu odpocine a vychutná jen jedno dítě. Mě bohužel do státní školky nejstaršího nevzali, tak to řešíme trochu jinak a teprve ted muzu s dvojcaty navstvovat ruzne aktivity. To už je ale jiná kapitola...
Jinak přeji všem maminkam hlavně zdravé děti!
Předchozí