"Já třeba znám lidi, kteří moc peněz nemají, dětí mají spoustu - nikde si ale na nedostatek peněz nestěžují, já myslím, že děti ani netuší, že by "byli chudí". "
A to je přesně ono: pokud jsou ti lidé takhle spokojení a nestěžují si na všech nárožích, jak uboze musí žít, tak o nich tohle téma vůbec není. Ti prostě chtějí děti a mají děti a děti jsou jejich nejvyšší hodnotou, za kterou sice obětovali nějakou vyšší finanční zabezpečnost, ale zřejmě toho nijak nelitují a nikoho tím nezatěžují. Podle mě je otázka tématu spíš směřována na ty, kteří si třeba i s jedním dítětem nedokážou finančně poradit a pořizovali by si druhé, třetí, x-té s tím, že děti jsou přece potřeba, tak ať jim na to sakra někdo přispěje, když oni jsou takoví chudáci nemajetní. Znám rodinu s pěti dětmi, občas vyjdou dobře, občas hůř, ale připadá jim, že se dobře drží a svoje finance komentují nanejvýš s úsměvem. K takovým lidem (do čehož počítám i ty tvé známé) mám úctu, protože pět dětí je záběr, který by moje nervy asi těžko ustály
a protože si ty děti pořídili s plným vědomím důsledků, které si taky sami a v poklidu řeší.