krásné téma tu máte
Měli jsme lektora AJ, ale původem to byl nějaký Peruánec, uměl spoustu jazyků a tak se docela brzo popasoval i s češtinou, jadrnými výrazy pochopitelně začal ze všeho nejdřív. Jednou nás ale dostal do kolen, když nám vysvětloval že pojede na víkend do "HRADEC KRÁVOTYVOLE" (Hradec Králové).
Sousedka měla přítele Australana, a ten se učil docela pomalu česky - taky byl lektor AJ a všichni s ním chtěli mluvit anglicky, takže nebyl nijak nucený. Ale kvůli paní matince teda že se pár frází naučí - aspoň pozdravit a tak. No a maminka u nich byla na návštěvě, pobyla, odchází, a jemu došlo že se ještě nerozloučil, tak vyběhl na chodbu a volal za ní "na zdraví!". Chudák málem spadla jak se lekla
V UK mi bylo docela proti srsti jak mě starší dámy oslovaly "my dear" - nějak jsem si to zaměnila s "deer" jako jelen.... . U jedné jsem pak pracovala jako "dogwalker" - když jsem se o tu práci ucházela, volala jsem jí - že bych jako měla zájem, jestli to ještě platí, co to obnáší, kde ona bydlí... prostě asi 5 min. rozhovor, a nakonec jsem se zeptala jestli jí nevadí že jsem cizinka. Paní se chvilku odmlčela a pravila "to je mi jasné už od začátku".... (jsem si myslela jak úžasně nemluvim, no.....)