| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Haníku, já nejsem žádný velký znalec papoušků, ale jakého koupit do bytu jsme řešili v červnu. Dcera mluvila poslední rok hoooodně o nějakém zvířátku. Začátkem léta měla těžký úraz a coby bolestné chtěla papouška a nebo psa. Slíbili jsme, že to zvážíme... potom jsme dospěli k názoru, že papouška. Řekla bych, že jsme měli podobné požadavky jako vy a hlavní bylo, aby byla šance na jeho ochočení. Vyčetla jsem na netu, že extrémně hodně jsou společenské korely a až na úplné vyjímky se nechají lehce ochočit a musím říct, že nám vyhovovala i velikostí. Není úplně malá ani velká a nenadělá takový binec jako andulka a taky není úplně až tak drahá-teda ochočené se prodávají okolo 1000 Kč a vesměs pro nás úplně z ruky, takže jsme došli k názoru, že riskneme zverimex a budeme si postupně získávat přízeň ptáčka. Jen jsem tady na Rodině četla, že je hodně ukřičená, ale zase různě po netu jsem načetla, že vesměs jsou ukřičené rozmazlené korely a korely nespokojené... No musím říct, že se nám podařil super kup. V den, kdy holku propouštěli po měsíci z nemocnice jsem volala do zverimexu při Globusu a paní tam mi řekla, že zrovna tam chovatel přivezl 2 jarní mláďátka- neznala barvu. Tak jsem tam jela a vybrala jsem dle netových rad, že jsem dala do klece ruku a dle reakce na ni jsem vybrala tu, která nesyčela, nezdrhala okamžitě úplně na druhou stranu klece... Jen měla naše Rozárka rozbité ozobí a fest oškubanou hlavičku -zřejmě se prý porvali v přepravce. Vzali jsme ji i přes újmu. Při koupi mi vnutili červené proso v klasech, že tohle korely a asi papoušci všeobecně milují nejvíc a že přes něj si ji máme zkoušet získat. Zkrátím to. Druhý den mi v kleci sedla na prst a 3. den jsme jí otevřeli klec a nechali ji prvně prolítnou a fest jsme dbali na to, abysme ji příště nepouštěli z klece když si to zrovna bude vynucovat křikem. Rozárku máme už 4-5 měsíců a je zlatý papoušek a společník. Většinu dne tráví s námi na volno v bytě, sedá na hlavy, ramena, nechá se brát na prst, hladit, pusinkovat a hodně často se tu chechtáme, jaké psí kusy nám předvádí ~:-D Občas si sice taky zakřičí, ale nikdy nikdo ze sousedů nezmínil, že by ji slyšeli - vesměs byli překvapení když nás viděli s klecí jak ji vezeme s námi na dovolenou... V noci ani nepípne jen občas když se často jde na WC tak jen tichounce pípne coby protest, co ji pořád rušíme ~t~ a ráno opravdu nepípne ani minimálně dokud se neodtáhnou žaluzie a hlavně dokud nevidí někoho z nás. Za mě je korela prostě úžasný ptáček ~R^~:-D

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+1+1= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.