| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak znovu Orion, k tomu tvému výpočtu, až budem v důchodu (pokud se ho dožijem, souhlasím), budou platit daně tři moje děti a jedno tvoje, bez ohledu na to, jak dlouho budeš ty v důchodu, to je ten princip. Dá se čekat, že daně budou platit dost dlouho na to, aby společnosti vrátily co do nich vložila a i dost navíc. Po dobu, kdy jsem byla na rodičovské dovolené, jsem měla prokazatelně mnohem menší příjmy než v zaměstnání a při podnikání (mmch. u starších dětí to bylo 2,5 tis. za měs.), moje výdaje na tři děti budou prokazatelně vyšší než na tvoje jedno, takže je možné, že i díky tomu si budu spořit na stáří méně než ty. Pravděpodobnost, že budou moje děti pracovat, je nejméně 90% (usuzuju z prům. míry nezaměstnanosti), takže není důvod snižovat význam mých dětí pro společnost. Já jsem si děti určitě kvůli státu nepořizovala, ale to, že mu tím prospěju a i lidem, kteří vychovali méně dětí než já, je jasné snad každému. Takže ze mě laskavě přestaň dělat vyžírku, kterou jsi musela podporovat na mateřské dovolené.
Nevím, kolik jsi toho zaplatila na mé porody a očkování našich dětí, ale já pracovala před dětmi, mezi nimi a budu i po nich, můj manžel také nikdy pracovat nepřestal. A můžu za to jen děkovat, jsme totiž zdraví a naše děti taky, lidem, kteří nemají takové štěstí budu ze svých daní přispívat moc ráda.
Když jsem si četla zpětně diskusi, psala jsi někde (pokud jsem to nějak nezamotala), že jsi vystudovala dvě vysoké školy a nyní pobíráš dávky, asi nečekáš, že ti to začnou předhazovat lidé se střední školou, kteří nepřetržitě pracují, že vydělávali na tebe a tvé vzdělání, že?
Dále k "množení skupin lidí méně žádoucích", tato skutečnost vyplývá ze špatně nastaveného sociálního systému, nic z toho, co udělala vláda, problém neřeší, jen ubírají tam, kde to jde nejsnáz, ale mám dojem, že na nepřizpůsobivou menšinu to vliv mít téměř nebude.
Co se týče sociálního státu, tak mám dojem, že státy s nejvyšší úrovní života mají i nejdokonalejší sociální systém. A já mám za to, že k takovým státům bychom se chtěli přiblížit a ne se ho vzdát.
Platíme nemalé daně a soc. a zdrav. pojištění na to abychom byli sociálním státem a právě proto, že jsme občané "snad" demokratické země, tak máme právo se ohrazovat proti tomu co se teď děje. Říkáš: "Chtěli jsme demokracii máme ji.", ale podle mě tohle má teda do demokracie dost daleko, obrovské veřejné prostředky jsou zneužívány, ale hlavní nepřátelé státu jsou důchodci a rodiny s dětmi, protože ti parazitují na pracujících. Ta tvoje odevzdanost mě až děsí, to chceš něco učit naše děti, jako občané mají nejen povinnosti ale i práva! To co tu teď je, podle mě není skutečná demokracie, ale nějaký stav před ní, aspoň doufám.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.