| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ahoj, my máme maltezačku skoro 7letou a je úžasná. Sice maximálně závislá na mě - jak odcházím bez ní tak mi ty její pohledy rvou srce. Taky byla doma 8 a půl hodiny, když jsem ještě chodila do práce, ale počítej s tím, že prostě doma čůrat bude než se to naučí - mnohdy to pes s čistotou zvládne až kolem půl roku nebo někdy i později. My ji měli naučenou a stále máme na takovou podložku (na které se přebalují mimina.) Nicméně je naučená tak, že když se jde ven udělá to venku (a raději chodí ven). Tu podložku více méně když jsem ted doma nepoužívá. To jen musí být just škaredě a já nemít hlídání pro děti abych se nedostala ven v době kdy se ji zrovna strašně chce. Jinak ji stačí typické venčení 3x denně. Proběhne se ráda - procházkou, ale jak jsme u našich a může lítat po zahradě to ji bohatě stačí.
Na žrádelko není vůbec náročná - my ji musíme dávat nízkotučné granule, protože má problémy se žlučníkem - strava se ale i velmi kvalitní vejde co 200 až 300 kč měsíčně. městu ročně platím 1200Kč a očkování chodíme 2x ročně (nemoci vč. psinky a vzteklina a celkem to vychází asi na 600kč. Pak odčervení - stačí jednou za půl roku (když jsou ale malé děti tak se doporučuje co 3 měsíce) ale tabletka na 10kilo stojí asi 40kč - takže ten pes tu tabletku má na 2x takže to je pakatel.
Péče o srst ... záleží na tom jak to budeš brát. naše psice česání nesnáší - takže je taky na krátko - takže se lehce přečísne 1x týdně - ty krátké chlupy (cca 5cm se nekudlají) - nekoupu vůbec často - jen omývám packy a je nádherně bílá - každý se mě ptá jak často ji koupu, že je tak krásná. Je to v psovi - někdo koupe pořád a psa má zašedlého ... záleží na genech. My máme bez papírů (rodiče ale s papíry - znám je oba ...)
je to úžasný společník ... máme drobnou fenku (cca 3kilovou). Trochu se bojí malých dětí protože syn byl divoký - ale děti 5 let a výše co už umí opravdu hezky pohladit klidně ... ty miluje. Je veselá - takové věčné štěně. Ta bílá barva ve spojení s černými očičky to je prostě nádhera!

kdybys cokoliv potřebovala klidně mi písni na email - nevim jeslti budu mít čas se na diskuzi vrátit (mám to doma divoké - když koukneš na nick tak pochopíš :-)

a ještě jedno mé oblíbené foto ...(staré už 3 roky ...)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.