Přidat odpověď
Mish, dýňový koláč:
Ingredience:
400 g dýně,
2 jablka
citrónová kůra i šťáva
skořice
150 g hladké mouky
90 g másla
sůl
1 lžička prášku do pečiva
mandle na ozdobu
Postup:
Dýni a jablka oloupeme, nakrájíme na kousky a trochu podlijeme vodou. Směs podusíme, podle chuti přidáme cukr, citrónovou šťávu, skořici a uvaříme ji do konzistence hustší kaše. (na konci jsem rozmačkala vidličkou)
Z mouky, másla, špetky soli, prášku do pečiva a asi tří lžic studené vody (přidala jsem 1 vajíčko) uhněteme těsto, které naplníme do vymazané a vysypané koláčové formy.
Korpus naplníme dýňovou kaši, posypeme spařenými oloupanými mandlemi a ve vyhřáté troubě upečeme. Labužníci prý dýňovou kaši vylepšují sušenými meruňkami, které nechají nabobtnat v ananasovém likéru.
Do těsta jsem dala citronovou kůru. Do té dýňové směsi jsem dala i med. Mandle na ozdobu jsem neměla. Ale dala jsem na těsto ty sušené meruňky. Můžou se přidat i ořechy.
NEBO
Osmahnout cibulku, přidat na kostičky nakrájenou dýni, hrášek, podusit, až je to spíš na kaši, tak vmíchat kus kus. Podávat s lžící bílého jogurtu. (můžeš přidat i kuřecí prsa na kostičky)
NEBO
Dýňové rizoto.
A taky jsem část povařila, rozmixovala a zamrazila pro mládě. Začne s příkrmama za měsíc, tak se to hodí.
Dá se udělat i kompot.
Myslím, že s jabkama to může být mňamka.
Z.
Předchozí