dynova polivka, je jich 100 druhu na vsechny mozne zpusoby...ona dyne je tak trochu bez chuti, tak to chce vzdycky nebo k tomu....
kdo umi nemecky, tady je spiusta druhu, od exoticke s kokosovym mlikem po obycejnesi s cesnekem
http://www.chefkoch.de/rs/s0/k%FCrbissuppe/Rezepte.html
ja vybrala momentalne tuhle, chystam se na ni pristi tyden...
1 dyne (Hokkaido)
3 nakrajena cibule
1 plna lzicka sladke papriky
600 ml zeleninoveho vyvaru
300 ml pomerancove stavy
200 ml Smetana - muze se pouzit i 7%, aby nebyla polevka tucna
1 kus zazvoru, oloupany (ca. 2 cm)
trochu soli a pepre z mlynku
dynovy olej
1 lzice masla
osmazit cibuli na masle, asi za 3 minuty prodat dyni bez pecek, pak papriku a zazvor /ja ho vymackam mackacem na cesnek/. Prodame vyvar, stavu z pomerance /muze byt i 100% dzus/, slehacku /ja ji obcas dam az k hotove polevce na zaliti/ a cca. 20 minut varit.
Pak vsechno rozmixovat, osolit, opeprit a podle chuti pridat pro servirovani par kapek dynoveho oleje.