Přidat odpověď
Příspěvek je opravdu dlouhý! Já jsem z něj pochopila, že mu jednou sjely slipy a dle učitelky možná kamarádovi schoval hračku. To bych já neřešila, spíš by mě udivilo, že paní učitelka píše o něčem, co neví a co neviděla. A OBNAŽOVÁNÍ ??? No, to je síla.
Pak že říká, že kluci ve třídě zlobí a on jenom trošku. K tomu moje zkušenost - spolužáci ve třídě mého syna opravdu zlobí hodně a on jen trošku - i dle učitelky - a věřím, že existují i kluci, co nezlobí.
Pak teda jednou zlomil spolužákovi špejli a lhal, že nezlomil a jednou možná někomu zblajznul čokoládu a lhal, že nezblajznul.
Tak kvůli tomu bych ho já nezatracovala. Třeba se prostě bojí tvé temperamentní povahy, tak trochu lže. Určitě bych mu po dvou zalhaních neotloukla o hlavu, že už mu nemůžu věřit a že si vše budu ověřovat u paní učitelky - bála bych se, že se bude cítit jako kriminálník.
Bála bych se paní učitelky, která píše poznámky o zlámaných špejlích - proč to proboha neřeší ve škole?
Synovi jsme vysvětlili, že lhaní je hnusné a velmi nepohodlné. Myslím, že nám asi nelže, ale loni měl období, kdy si vylepšoval historky. Taky jednou přišel s tím, že do třídy přišla maminka chlapečka ze sousední třídy a dal strašnou facku synově spolužačce, protože ta prý jejímu chlapci ubližovala. Vylíčil to se všemi detaily, jak tam maminka vtrhla, jak jí pak paní učitelka vyhodila, jak syn holčičce obkládal tvář a nevím co všechno. A jak vyšlo najevo poté, co jsem volala mamince té holčičky, co dostala facku (je to moje kámoška) - úplně celé si to vymyslel.
Z toho měl zkažených pár dní, nemohl spát a pořád přemýšlel, co by se stalo, kdyby jela akce dál -maminka by si došlápla na fackující maminku atd.
Od té doby dost polevil a realizuje se v "psaní knih".
Předchozí