Dle mého je to částečně pravda,kdesi jsem četla článek,že zatímco pes je v dětství je pro dítě spíše plus a vede k jeho odolnosti,případně alergie má lepší průběh a může brzo odeznít.Zatímco u kočky je tomu naopak a alergii může právě způsobit.Kočka má dle všeho daleko agresivnější alergeny.Jak je tomu skutečně a stoprocentně nikdo nikdy asi neřekne,protože je to individuální.
Já jsem si našla přítele,který je alergika a astmatik a ten si tedy užil,vzdát se psů ale nepřicházelo pro mě v úvahu,takže první 3/4 rok furt rýma,vyrážka,problémy s dýcháním.Jenže po čase to začalo slábnout a dnes kde nic tu nic
Před nedávnem jsem našla vyhozené kotě,první čas byl celkem napínavý čekala jsem příznaky alergie a byla rozhodlá,že pokud nastanou kočku daruji,protože jsem to nechtěla pokoušet případně aby se alergie vrátila jěště ve větší míře a neohrožovalo to zase mé psy-no a ťuk ťuk zatím nic.Zřejmě překonanou alergií ke psům se u něj vytvořila tolerance i ke kočkám
Jenže je to dospělý metabolismus,jak by reagoval dětský bych si netroufla vůbec odhadovat.Psa bych riskla ale kočku ne v případě možnosti alergie.