Náš syn Míša se narodil v třebíčské porodnici 3.8. 04 v 9:21.
Mým gynekologem po celou dobu těhotenství byl p. primář Žižlavský.
Již v té době jsem byla s jeho péčí a ostatně i péčí dalších gynekologů v třebíčské gynekologické ambulanci velice spokojena. Jsou to opravdu odborníci, ale zároveň i velice příjemní lidé.
Ale ted k jadru veci - porod.
Mírné "porodní" bolesti mi začali 2.8.04 ve 20 hodin, asi tak po 30 min.
Slovo v úvozovkách znamená, že jsem vlastne netušila, že už to vše začíná. Měřila jsem a hlídala čas, bolesti se začaly zrychlovat a stupnovat, ale do 1 hodiny ranní se to dalo vydržet. Pak již nastaly stahy po 5min. Jako prvorodicka jsem ale porad nevedela, jestli je to opravdu ono, nechtěla jsem zbytečně plašit. Doma jsme to vydrželi do 5 hodin, v 5:30 nás (já a můj přítel) přijímali na porodním sále. Pořád jsem si nebyla jistá, i když bolesti už byly docela silné. Na příjmu začalo vyšetření. Sestřičky byly velice příjemné, byla mi přidělena asistentka. Natočily mi pásy, podle nich byly stahy slabé, ale po vyšetření doktorkou jsem již byla otevřená na 3cm. Pak proběhlo holení, klystýr a další kontroly. V 7:30 jsem se dostala do porodního boxu, kde jsem se setkala i s přítelem. Asistentky byly velice milé a ochotné. Byli jsme tam většinu času sami a k dispozici jsme měli postel,sprchu,míč,stoličku, případně i vanu. Pak mi asistentka praskla plodovou vodu a stahy zesílily. Můžu Vám upřímně říct, že bez chlapa si to opravdu nedovedu představit, strašně moc mi pomohl a doporučuji, abyste ho měli u porodu. Bylo 8:30 a přišel n kontrolu p. Žižlavský, jako vždy s trefnou a vtipnou poznámkou, to už jsem byla otevřená na 7cm. Pomohl mi na 9 a rekl,že když to půjde dobře do 12 máme odrozeno. Bolesti byly dost hrozný,ale stejně Vám nezbyde nic jinýho, než to prostě vydržet. Injekce proti bolesti neproběhla žádná, byla mi nedoporučena, došlo by ke zbrždění. Porodní pozici jsem měla v leže, na jinou jsem neměla ani pomyšlení, stejně mně přijde nejpřirozenější, ale to je samozřejmě věcí názoru. Pak to šlo ráz naráz a v 9 hodin již nastala poslední fáze porodu - vypuzovací. Byly u toho jak asistentky, tak lékař, tak přítel a v 9:21 přišel ten nejkrásnější okamžik v životě ženy - zrození. Mišku mně hned dali na bříško a přiložili k prsu. Pak zvážili, změřili, vyzkoušeli reflexy a dali ho taťkovi do náruče. Pak proběhlo bezbolestné šití, odpočinek s kávou a obědem na poporodním pokoji a příjem na novorozenecké oddělení. Mišku mi přivezli hned jak jsem se dostala na pokoj, sestřičky byly parádní a ve všem nám bez problému pomáhaly a radily. Touto cestou bych chtěla všem pracovníkům v třebíčské porodnici velice poděkovat.
Takže maminky čekatelky, třebíčskou porodnici Vám můžu s radostí doporučit!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Předchozí