jooo,moje dcera je také neskutečně hlučná,mám to naprosto stejně jako ty,také jen neustále říkám "ztiš se,nekřič,zklidni se,neječ.....".I když něco dělá,cokoliv....skáče,běhá,tancuje,hraje si,dělá domácí úkoly,koupe se,tak u jakékoli činnosti neustále mluvííííííííííííííííí,pořád,v kuse
.Když byla menší a ještě jsem ji chodila uspávat,tak jsem pozorovala takový zvláštní a pro mě záhadný jev-čím víc byla unavená a blížila se ke spánku,tím víc mluvila.Nedokázala jsem si to vysvětlit.Její chování připisuji celé na vrub ADHD,většinou to tak nějak všechno snáším,ale někdy jsou dny že jsem z toho úplně zoufalá a netoužím po ničem jiném než zmizet,zmizet a zmizet.To je tak neuvěřitelný nápor na psychiku,fakt na cvokárnu.A ještě k tomu mluvení-dcera začala velice brzy mluvit,když jí byl rok už uměla spoustu slov,v roce a půl již s námi naprosto samozřejmě komunikovala v dlouhých souvětích,jak dospělá,neuměla sice ještě R a Ř ale jinak měla velmi čistou výslovnost a každý se podivoval tomu jak krásně mluví a jakou má slovní zásobu.Nevím zda jsem někde neudělala chybu,když jsem ji jako malinkou téměř pořád nosila a chovala a vykládala jí všechno možné v rámci poznávání světa.Třeba kdybych se tenkrát tak neangažovala,byla by dcera dnes aspoň chvíli zticha.Ona mlčí jenom když spí