Eliano, asi bych zavolala na hygienu, protože hlavní důvod, proč se školky brání nošení vlastního jídla pro dítě je proto, že hygiena tomu brání!
Dcera je taky potravinový alergik - nesměla v tý době, kdy do školky šla ve 4 letech příliš moc mléka, příliš smetanových věcí, ořechy, mák, vajíčka omezeně. Ve spádové školce mi ji vysloveně odmítli skoro pustit k zápisu-prý nic hlídat nebudou, že si to musí dítě hlídat samo?!
, takže jsme hledali školku vstřícnější a našli jsme, ale přes známou. Mají tam potom učitelky na nástěnkách listy, kde mají vypsané, co dítě smí, nesmí... + já jsem každý den koukla na jídelníček a příp. učitelku upozornila, že místo máku mají holce těstoviny jen osladit... Nejhorší bývala situace na svačinu když byl třeba smetanový jogurt s ořechy
Naštěstí nikomu nevadilo když jsem tam dceři nechala v sáčku nakrájenou suchou vánočku nebo něco jiného pečeného bez krému, příp. nějaký ten balený croassant... V předškolce se nám holka spravila na tolik, že už jsem nehlídala defakto nic- ona si to hlídala sama (trénink na školu) + zjistili jsme, že jí nevadí sníst ořechové oplatky.../občas je nevědomky snědla) přitom alergii nejvyšší má stále
- dle alergologa jich v těch oplatkách asi moc nebývá nebo to "podržel" Xyzal, který bere denně. Nicméně dceři stále opakujeme, že ořechy nesmí! Toliko zkušenosti od nás