Ahojky,
prosím o radu,manžel a jeho sestra mají v užívání společnou chatu,jejíž jsou majitelé.Jeho sestra s rodinou využívali chatu za posledních 5 let asi 3x-jezdila většinou sestra sama-ač má rodinu,ale syni ani manžel zájem neměli.
Manžel,já a náš syn jezdíme na chatu téměř každý druhý víkend,na Vánoce i v zimě,ač tam není voda,na jaře na týden,o prázdninách třeba na 14dní v kuse,pak zase na týden atd atd. Chatu i přilehlou zahradu obhospodařujem,manžel jí celou omítnul,vnitřek jsme dost zařídili,já vybudovala skalku a různé malé okrasné zahrádky.Celkově je pro nás chatička druhým domovem-a je to tzv. srdcová záležitost.
Co se týče práce,tak za celou dobu kromě jednoho sekání trávy a jednoho budování kanalizace s ničím nepomohli.Co se týče financí,tak švagrová platila půlku vypořádání se se sousedovic cestou.jediná položka za ty roky.Vybavení a práce na chatě nefinancují.
Problém ale začíná být ten,že ač nikdy nebyl zájem,tak dnes jsme se náhodou dozvěděli,že jejich syn( náš synovec)si bere partu cizích kluků dnes na cahtu a jede tam slavit narozeniny.
Synovce máme celkem rádi,ale i tak nám dosti vadí,že jede na "naší" chatičku,kterou jsme si zařídili podle sebe-máme tam své peřiny,věci atd....Představa,že tam někdo kouří,močí na kytky,zvrací vevnitř atd. nás uvádí v hrůzu.Máme pocit,že nám někdo dost naruší soukromí.
Jenže co s tím?
Chata je právně na půl,takže zakazovat nic nemůžem...
Jen mě udivuje ta drzost švagrové,která se ani nezeptala,jestli tam nebudem a ani jakoby aspoň trošku nenaznačila,jestli nám to nevadí.....
Poraďte,jak byste se zachovali-když byste nechtěli,aby vám cizí puberťáci lezli do soukromí na "vaši" chatu a hlavně,aby se to nezačlo nějak opakovat....
Vyplatit druhou stranu v současnosti nemůžem a švagrová by i určitě dělala z principu zle a nepřistoupila by na to a do prodeje se nám nechce???
Jak to tedy udělat?
Díky a omlouvám se za dlouhý popis,lomcují se mnou dost emoce