Ja myslim, ze hodne zalezi na prubehu porodu. Pokud rodis spis snadno, nemas se ceho obavat. Pokud zacnou problemy, doktori pochopitelne znervoznej a jsou min flexibilni. Pri vsech trech spont. porodech jsem dostala dite hned po cca 5ti minutach (zkontrolovani, zvazeni, podvazani pupecniku, u toho vseho byl manzel) na bricho, mela ho celou dobu, co jsem byla na sale (2h), deti se hned prisaly, mohli jsme se v klidu mazlit, byli jsme tam jen ve trech (ja+manzel+dite) a nikdo nas nerusil. Pak me odvezli na odd. sestinedeli, dite mi prvni pulden vozili jen na kojeni (kdyz se vzbudilo - nijak ho nebudi, ani nenechavaji samotne vzhuru, ani nedokrmuji, to pro me bylo zasadni, treba v Motole daj diteti klidne flasku a ani to mame nereknou
). Kdyz jsem byla schopna vstat samostatne z postele, nechali dite u me, bylo to na dohode, bez problemu. Kdyz mimi moc place a pritom nechce pit, sestricky ho i treba v pulce noci na pozadani vezmou k sobe, aby si mamca odpocinula). Kdyz ma nekdo negativni zkusenost z odd.sestinedeli, ze treba mimi nemel dlouho u sebe, musi v tom byt zdravotni problem bud matky (omdliva, bojej se aby s ditetem neupadla, kvuli kazdemu prebaleni nebudou sestry obihat pokoje), nebo miminka, treba zloutenka, takze ho osvetlujou UV lampou a vozej jen na kojeni. Za celou dobu, co jsem tam stravila (4x tyden) jsem ani od ostatnich maminek nic proti detskym sestrickam na sestinedeli neslysela.