"Myslím si, že žijeme v převážně ateistické společnosti a tato společnost je tím zhusta určená..."
Tato společnost je bývale křes´tanská a tím je také zhusta určená. pokud by byly moje hodnoty jinde, tak mám smůlu.
"Jinak jsem neslyšela o tom, že by nějaké děti trpěly ve škole kvůli tomu, že jsou ateisté..."
Já jsem "trpěla" na jednom táboře dokonce za dob hluboké totality, kdy se na chatce se mnou sešly tři holky z věřících rodin, dokonce si tam udělal samy mši a mě buzerovaly, smím li se dívat či ne a nedaly mi ty oplatky, co jedly.
Tak trochu mi dávaly znát celý 3-týdenní tábor. Prostě ve většinově ateistické škole děti ateistů netrpí. Pokud by se ovšem ateistické dítko vyskytlo řízením osudu ve škole křesťanské(třeba v zahraničí, u nás asi těžko, ale i to by šlo), tak si nedělám iluze, Ráchel.
"Šlo mi hlavně o to, že mi připadá absurdní se v druhé nejateističtější zemi světa rozčilovat, že je kolem moc "křes%ťanství". "
Ujišťuju tě, že pokud jsi ateista, tak toho křesťanství někdy máš opravdu plné zuby. Já to beru zase z druhé strany než ty a fakt někdy nemám pocit, že žiju v "nejateističtější zemi" v Evropě.