| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

taky bych to viděla na chvíli ven. Ono to i líp "rozkouskuje" ten den, není to pak tak dlouhý.

A s tím křičením - dneska jsem měla dost z jedný maminky na ambulanci (byli jsme se synkem na kontrole s rukou v sádře). Byla tam s manželem a 2 dětmi - asi dvojčata nebo hodně blizoučko věkem k sobě holčička a kluk, tak cca 1,5-2 roky - takže lítaly jak neřízené střely, se vším třískaly, válely se po zemi a vydávaly pazvuky a skřeky - ještě pořádně nemluvily. Nevím teda proč byli na chíře, když obě děti hýbaly rukama i nohama jako by jim nic nebylo - no možná pro sichr, každopádně ta maminka pořá dokola na ně volala jen jménem - pořád dokola -jen ADAME!!! TEREZKO!!!!! - nic jiného jim neřekla (třeba jako že by jim vysvětlila co chce či nechce aby dělali). Tatínek tam seděl jak blůma. Děti jak byly v tandemu tak byly pěkně rozjeté, maminku vesele ignorovaly, šlapali po lidech atd.... no jasně, člověk to vydrží - a) jsou to batolata, b) je to na omezenou dobu a říkáte si - vypadnu a budu mít klid. Ale zarazily mě 2 věci - proč ten manžel nevzal kluka vyběhat ven (ten byl agresivnější a do ordinace nešel, jen maminka s holčičkou), a proč ta maminka na ně tak nepříjemným tónem volala jen tím jménem a jinak jim nic neřekla. Těm dětem se to jejich jméno musí nutně zprotivit - pro mě jsou to po dnešku dvě velmi odpudivá jména :-/ museli byste slyšet ten tón....

Tím chci říct - že pokud se svým synem jinak komunikuješ, vysvětluješ, ve chvílích kdy jsi klidná, bude umět rozlišit i to, že jsi někdy rozčilená nebo něco striktně vyžaduješ. Ono skrývat svoje emoce je taky naprd. Ale umět být čitelná pro to dítě - teď jsem hodná, teď se zlobím - je taky důležité. Ne pořád jen stejný univerzální tón na všechno....... Takže zas tak hrozně si to neber - škola života :-)

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.