Nejsem žádný makrobiotik. Ani vlastně neumím moc vařit. Nejlépe u nás doma vaří chlap a ten jí jak masová, tak bezmasá jídla. Má rád grilování a různé druhy koření a omáček, baví ho to.
Jde mi spíš o to, že v naší kuchyni se vždy stavělo na masu a knedlíkách, omáčkách a smažených jídlech. To není dobré pro nikoho a já osobně tedy dávám přednost zlaté střední cestě. Takže maso vařím, mám ho ráda, nebráním se mu. Ale zároveň mám ráda těstoviny s cuketou a rajčaty, špenátové plačinky, brokolicové placky a ty zmíněné brambory na loupačku. Je trochu škoda, že si se zeleninou stále ještě nevíme moc rady, přitom třeba lilek je mňamka a chce to jen objevit ty pravé recepty, jak tu zeleninu zpracovávat.
Jinak nejsem ani trochu vzor zdravého životního stylu, mládí jsem propila a prohulila a teď zmírňuji následky