| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

já jsem na látkovkách ušetřila, ale mě přijde nechutné nechávat dítě v jakékoli počurané plínce, takže přebaluju pokud možno co nejdříve po vyčurání (bez ohledu na to, jakou plínu dítě má - i jednorázovku, prostě jak je počůraná, tak je pro mě špinavá a to na svém dítěti nechávat nechci).
U prvního kojeného dítěte se mi investice vrátila za první půl rok, první dítě kadilo 6-10x za den, takže jsem přebalovala i 14x denně, za týden padly dva balíky jednorázovek... I kdybych počítala jen jeden balík jednorázovek na týden (což bylo iluzorní), měsíčně bych vyhodila do popelnice okolo 1200-1500,-, za první půl rok bych byla bývala vyhodila do popelnice 7000-9000,-. Látkové plenky podědilo pak další dítě, tak už jsem si dokupovala jen pro radost. Třetí dítě už má fakt všechno, a krom sourozeneckého kočárku a nové lahvičky avent a dudlíků jsem už nemusela dělat vůbec žádnou investici, ani do plen, ani do oblečení...
Takže ano, já jsem určitě ušetřila - u prvního dítěte minimálně 10 tis, u druhého mnohem víc a nejvíc "vydělá" třetě ~t~ )
Co se týká spotřeby elektriky a praní - tak u nás spotřeba elektriky, vody i plynu vzrostla, když jsem zůstala doma. Najednou totiž někdo doma někdo svítil vařil, myl nádobí (předtím běžela myčka 2x týdně, s dětma ji pouštím denně, někdy i dvakrát ~d~), začala jsem doma vařit (dřív jsme se stravovali v práci a večeře byly studené, o víkendu jsme byli doma tak 1x za měsíc, jinak furt pryč - defacto jsme doma jen přespávali...), čímž vzrostla spotřeba plynu.
Plínky se na spotřebě podílely minimálně - i když už byl syn bez plen, neklesnulo množství prádla za týden, protože zase denně zaprasil minimálně dvoje oblečení /venku z písku, doma se polil, pobryndal jídlem ~a~ nemám čistotný děti, no/, já mám s dětmi také větší spotřebu oblečení, než když jsem chodila do práce, protože si o mě furt někdo otírá nudle, umažu se při vaření apod., takže taky mám třeba dvě trika denně...
Spotřeba prostě vzroste, protože holt doma někdo bydlí a "spotřebovává" - bez ohledu na typ plínek, do kterých čurá či kadí.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 6-6= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.