Milé maminky,ráda bych navázala na tento příspěvek. I já jsem se dlouho rozhodovala,kam půjdu rodit,přečetla spoustu příspěvků tady i na jiných serverech a někdy mi vlasy vstávaly hrůzo na hlavě,co se bude dít.Byla jsem rozhodnutá jet rodit do Vrchlabí,ale když to na mě přišlo,byla jsem v 38.týdnu,kontrakce přišly náhle,bez varování:-).Proto jsme se s manželem dohodli,že půjdeme k Apolináři.Musím říct,že mě chování lékařů i por.asistentek velmi mile překvapilo. Všichni byli vstřícní,nikdo mi nic nevnucoval,po dohodě s por.asistentkou a lékařem jsem neměla klistýr / i když bych asi vehmentně neprotestovala :-)/.Měla jsem připraveno něco jako porodní plán. Nechtěla jsem rodil s epidurálem, přála jsem si nezasahovat nijak zbytečně do porodu léky, nechtěla jsem být preventivně nastřižena. Všechna moje přání byla usměvavým personálem plněna, byť jsem zdaleka nebyla na por.sále sama a personál se nevěnoval jen mně.
Většinu první doby porodní jsem trávila mimo monitor,ten byl prováděn jen v odstupech asi tak jednou za 1 hodinu 20 minut.Ve vaně jsem s přestávkami trávila asi 2 a půl hodiny, výborně mi pomohla ke zmírnění bolestí. Manžel byl po celou dobu se mnou,už jen jeho přítomnost mi velmi pomohla.Asistentky mi všechno velmi pěkně vysvětlily,hlavně jak dýchat. Za celou dobu porodu mi nebyl podán jediný lék,tak jak jsem si přála. Pravda je,že porod trval docela dlouho, po 8 hodinách jsem už byla docela vyčerpaná.V závěrečné fázi porodu jsem byla sice na lůžku,ale to bylo upraveno do sedu,v této poloze jsem bez nástřihu porodila našeho malého Honzíka,vážil 3820 g ! Malé porodní poranění bylo ošetřeno 2 samovstřebávacími stehy. Za vzornou péči chci poděkovat panu doktorovi Kouckému a por.asitentkám Blance Zemanové a Petře Šlechtové. Po porodu jsem chtěla být na sále s malým Honzíkem co nejdéle, dětská sestřička mi ho chtěla po 20 minutách odnést,na žádost pana dokotora jsem ho mohla mít u sebe asi hodinu,včetně přiložní k prsu,pak už mi ho odnesli na novoroznecké oddělení.Byla jsem ale opravdu hodně vyčerpaná,takže mi to ani tolik nevadilo. Na oddělení šestinedělí jsem byla vcelku spokojená,až na tu nemocniční stravu,ale to je tak asi to poslední ,čím bych se trápila,lze to pochopit :-)
Porodnici u Apolináře mohu tedy všem nastávajím maminkám doporučit !
Š.M.
Předchozí