Anni, netvrdím, že na tom něco není- on postoj je to vcelku správnej. Jenomže bohužel jde o věci, kde si člověk nemůže bejt jistej tím, jak to dopadne. Kdybych věděla, že půjde o odřený koleno, tak je to něco jinýho. Ale když jde o úraz hlavy, tak tomu se na kole nemůžeš někdy vyvarovat i když si dáváš velkej pozor. Vstupuje do toho víc věcí. A já teda jako malá nejezdila ve třech letech na kole bez koleček jako moje dcera.
Dám příklad z naší zkušenosti. Dcera jela ještě na kole s kolečky (hrozně nebezpečná věc, synovi přídavná kolečka nedovolím). Já šla vedle ní s kočárkem. Dcerka vjela na chodníku do prohlubeninky a sklouzla jí noha ze šlapky. Ztratila rovnováhu, rozhodilo jí to řízení a řítila se přímo do silnice (frekventované). Já šla samozřejmě vedle ní, takže jsem po ní mohla skočit. Jenomže už jsem jí zachytila jenom za bundičku, strhla jsem jí z kola na zem, ona vší silou třískla hlavou o zem (s helmičkou). Bez helmy si to nedovedu představit. Druhou rukou jsem převrátila kočár s miminem (nic se mu nestalo).
Jsou věci které vstupují mezi opatrné dítě, které se umí poučit ze zkušeností a ty to prostě neovlivníš. Stejně jako můžeš být řidič Bůh a když někdo proti tobě dostane smyk a ty jsi nepřipoutaná, tak se zabiješ.
Ale díky za debatu, ráda s váma o tom diskutuju