| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

ono celkově rosela patří do voliery a ne do klece .. je to vyloženě voliérový pták a dobrý chovatel by ji ani do malé klece neprodal. Není v podstatě dobře ochočitelná - naučí se melodie vypískávat (ta naše taky uměla ) ale mluvit ne, hladit ne ... bohužel jsem se dozvěděla pozdě, že to prostě není vhodný pták na mazla. Kupovali jsme ho ve zverimexu a to taky není optimální start. Bohužel po necelých dvou letech nám rozelák umřel ... našli jsme ho umírat v kleci, když jsme přišli z práce .. nevím co se stalo.
Teď mám senegálce od chovatele - ručně dokrmovanou samičku od druhého dne živat a je to jak děcko ~x~ a komediant dohromady. Když je v kleci tak leží na zádech a kope nohama - a to fakt nekecám aby na sebe upozornila ~:-D volně puštěná sedí na rameni, pusinkuje, okousává mi ucho a dělá na mě cucucucucu a chce pusu. běžně mi tady večer u počítače spí ve výstřihu atd. Nemluví .. teda ona to tak nějak zaintonuje ale není to čisté slovo - jen melodie užasné - nebo píská jak balonek co má na hraní náš pes ... ale je úžasný mazel. Brácha má senegalce samečka a ten mluví celkem hezky už pár slov (je ještě mladý) ale má rád jen bráchu, jinak na sebe od nikoho nenechá šáhnout - to tu naši může pohladit v podstatě kdokoliv.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 1+2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.