| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Ahoj všem,
chtěla bych se zeptat, jestli z vás má někdo zkušenost se zácpou při AE? Nikde jsem o téhle souvislosti nic nevyčetla, všude je zmínka jen o průjmech.. Máme 7-měsíčního syna, který měl od 2. měsíce pupínky na tvářičkách, velmi malé ložiska, a na hlavičce suché šupinky. Vše jsme modrou indulonou "vymazali" a na chvilku byl pokoj. Pak se objevili i na obočí, a doktorka nám předepsala kortikoidní mast (nevím, jak se jmenovala, byla dělaná v lékárně). Vyhýbala jsem se jí a použila až ve chvíli, kdy nic nezabíralo. Pak se nám to ale vrátilo a MUDRa nás poslala na kožní. A od té doby s tím bojujeme. Kojení nám bohužel nevyšlo, a od cca 7 týdnů jsme na UM, nejdřív na hypoalergenním mléku Nutrilon,který nám nasadili pro dokrmy hned v porodnici. Tak jsme v něm pokračovali, ale protože jsme nikdo v rodině ani já ani partner nikdy alergie neměli, ani ekzémy, tak jsme přešli na Bebu (v tu chvíli se začaly objevovat ty pupínky, takže nám to asi odstartovala Beba). To už se stolička začala dost měnit, dokud byl na MM, vše bylo v pořádku, s UM se postupně dostal až na frekvenci 1x/týden, a to jsem mu musela držet nožičky, sem tam teploměr apod. Dle doktorů (chirurg, alergolog, endokrinolog, gastroenterolog) to bylo OK. Dostali jsme Nutrilon allergy care pro podezření na alergii BKM, který současně s přeléčením kortikoidní mastí zabral, a malý začal kakat pravidelně 1 / den, někdy 2x, někdy ob den. To se ale zase brzy změnilo, asi si na mléko zvykl, a opět začala frekvence slábnout (to už jsme byli na příkrmech a Nutrilonu 2, která obsahuje více hydrolizovaných bílkovin kravského mléka). Tak jsme si mysleli, že mu asi mlíčko nestačí, a gatroenterolog nám předepsal Neocate. Bohužel žádná změna, malý skoro 14 dní pořádně nekaká, vždycky vytlačí jen takový tvrdý špunt, někdy menší nekdy větší kousek. A mám pocit, že se vždycky současně s nevykakáním ekzém více zhoršuje... Máte někdo podobnou zkušenost? Vody má hodně, zkoušeli jsme jablíčko, švestkovou přesnídávku, hrušky, teplou vodu, nic nepomáhá.. Teď jsme přišli na to, že bere histaminika na škrábání a zmírnění alergií, a ty mají jako vedlejší projev právě zácpu. Mimo to je taky dost spavý, tak jsme je od rána nedávali. Ekzém je teď opět (po pár dnech nepoužívání kortikoidů) hrozný, ale ne tak, jako byl před specialním UM.. Je to začarovaný kruh, ale nechci se smířit s tím, že malého budu "sem tam" mazat kortikoidy a časem se to zlepší! Ještě jsem nenapsala, že jsme na imunologických testech byli, krev mu odebrat nebylo vůbec jednoduché, a dost se srážela, každopádně vyšla jako jediná alergie na psa, a toho my máme, jorkšíra, kterého stříháme a po zjištění alergie denně myt šamponem. Teď jsme před týdnem psíka dali na pár týdnů k babičce, a stejně žádný rozdíl. To ani nemluvím o tom, že samozřejmě dodržujeme 3-4 denní interval nové potraviny, ale stejně nepoznám, jestli mu vadí nebo ne ~f~ Už jsme dost zoufalí ~n~, nemáte někdo nějakou radu? Přeju všem co nejkratší trápení s AE.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 3-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.