polévka do kouta, Ingredience 2 lžíce polohrubá mouka 2 lžíce máslo 500 ml silný vývar 1 ks cibule 6 lžic kerblík sůl 100 ml sladká smetana 2 ks žloutek Cibuli očistíme a nasekáme najemno. Kerblík opereme a nasekáme.
Na másle zpěníme cibuli, zasypeme moukou a připravíme světlou jíšku. Rozšleháme s vývarem a povaříme. Do smetany zašleháme žloutky a vlijeme ji za stálého míchání do polévky. Přisypeme nakrájený kerblík a stáhneme z ohně.
Polévku do kouta podáváme s kostičkami žemlí osmaženými na másle. Tato polévka se podávala šestinedělkám na podporu tvorby mléka
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.