Před asi 7 lety jsem podstoupila operaci anální fisury neboli praskliny. Nenech to rozhodně zají tak daleko..."užila" jsem si a nikomu bych to nepřála. Po operaci jsem dlouhou dobu jedla ovoce a zeleninu jen rozmixované, později bez šlupek. Stejně tak některé pokrmy. Užívala jsem Laktulózu a nedám na ní dopustit...hodně mi situaci usnadnila.
V těhu se objevily zhruba v polovině potíže se zácpou a po porodu také. Kvůli kojení mi ale lékaři nedoporučovaly masti typu Factu, Mastu S apod.. Spousta jich nemá studie, zda jsou či ne vhodné během kojení.
Jak psal Michal, mě pomohly v té době čípky Preparation H a gel z dubové kůry. Glycerinové čípky kupodivu vůbec. Navíc mi lékař, ke kterému chodím s konečníkem pravidelně na ko poradil, máznout na postižené místo těsně před vyprázdněním (při nucení na stolici) větší vrstvu masti např. Bepanthenu. A po každé návštěvě WC následuje sprcha!!!
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.