řeknu ti to tak, je to plus mínus stejné riziko, že příjdeš o zdravé miminko kvůli AMC ... takže rozhodnutí je opravdu jen na tobě. Já měla podobné hodnoty u prvního těhu ... na genetice mě tak vyplašili (mluvili semnou stylem, že prostě MUSÍM, protože co pak s mrzákem atd. .. .já jen seděla a brečela - manžel stejně řek že ho nedáme tak jako tak ... ale ve mě se to všechno bilo a nevěděla jsem co dělat .. nakonec jsem šla.) Vše bylo v pořádku. Pokud byla na UTZ nosní kůstka je to velké plus (to u DS dost často chybí) ... šíjové projasnění je dle mě taky ok ... další plus ... Já myslím, že bych se dnes už rozhodovala jinak a zbytečně bych neriskovala. U nás kdysi ani nehledali kůstky nic ... jen prostě krevní testy.
Teď u trojčat jsem se už informovala víc a šla jsem na ty testy v tom 11.týdnu ... u trojčat je to stejně více méně nepůkazné ty krevní testy, ale šlo mi o to měření kůstek a projasnění ... dle toho mi dr. řek, že si myslí, že to bude v pořádku ... a je
Takže já bych řekla svůj soukromý názor - nechej toho bobečka v klidu v bříšku růst - s největší pravděpodobností je zdravý. Všechny vady stejně neodhalí ani AMC ... vše je někdy jen jedna velká náhoda. Držím palce