Danielo, nevím odkud jste, ale, že by na sekuriťáka nebrali mi přijde scifi. Pracovala jsem v jedné securitas firmě a dost lidí se tam střídalo neuvěřitelným tempem. Je to za málo peněz, takže se tam opravdu ani moc peněz extra nehrnulo. Přijde mi divné, že ho nepřijali nebo aspoň nepozvali k pohovoru.
Jinak co to má za dvouletou podmínku? Nějak jsem to nepochopila
Kamarádka je taky Slovenka a vdaná za Čecha. Mateřskou pobírá ze Slovenska a tady prý za české bude muset platit snad 30000 Kč a na Slovensku údajně za převod na České dalších 15000- 20 0000Kč - přesné částky už si nevybavím, ale říkala mi, že neví, kdy na něj bude mít + další věc je, že dokud ona bude na MD či RP, tak občanství prý určitě nedostane - údajně je podmínka, aby nějak prospívala ČR - tedy byla zaměstnaná.
Proč nepřevede manžel RP (na Slovensku tedy by ho platili ze Slovenska) a ty bys mohla do práce? Do životopisu bych v tomhle případě vůbec děti neuváděla a nebo bych tam tučně uvedla, že na RP je manžel, který se stará o děti. Pokud máš větší šanci najít práci, tak touhle cestou bych šla já.
Přeju hodně štěstí