| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

Tak se přiznám, že já ano. Ale je to asi dáno plemenem které chovám. Extrémně rychlé, šlachovité, a jedinci se jako pracovní šlechtí po generace na opravdu velké sebevědomí a dominanci, často až agresi. A není to pitbul. A tam je potřeba i fyzicky psovi ukázat kdo je doma pánem. Takže když mě ročák v boji kdo z koho kousl do ruky naplno (jako do rukávu na obraně) a nechtěl pustit, tak to bylo krušné, po tom co jsem na něm ležela jako na oři a snažila se ho podřídit tak se podřídil, ale pak mě kousl znovu...teď už by si to nedovolil. Ale je to opravdu "dominantní potvora", využije každé příležitosti kdy něco servat (člověk i pes). Ale tohle je vyjímka a tchýnin kokr to rozhodně není. Dítě neplácám, ale psa ano. Mnohdy je jedna dobře a účelně mířená ve správnou chvíli lepší než tisíc domluv. Ano ideální je vychovat od štěněte tak jako má Jiřka a jde to. Ale obávám se, že v tomto případě by pár dobře mířených umístilo psa "zpět na zem" a na své místo ve smečce, ona i matka fena použije na své štěnata takový chvat přes tlamu nebo na kohoutek, který fakt bolí, štěňata pak ječí chvíli, ale stačí jednou pak už jen výhružně zavrčí a oni vědí že tohle nee. Mám smečku psů, dominantních potvor jak by asi řekli laici, přesto žijí s námi v rodině, ikdyž občas je to krušné. Takže je tam občas potřeba zásah i fyzicky, cvičení dělám ale většinou pouze na maximální motivaci a využívám snahy psa vyhovět mi a přirozeně se radši nechat vést než být vůdcem.

U kokra tchýně bych volila klasický cvičák, pes by se tam vyřádil, tchýně pochytila něco o výchově a výcviku a za rok za dva by mohl být i s tchýniným očividným antitalentem na výchovu docela pohodovým společníkem.

Možná jde o to pochopit, že když budou z psa v klidu všichni ostatní, že i jemu bude lépe (než zavřený v koupelně)a ono to je fakt něco jiného s vychovaným psem, který je přátelský a neotravuje, než se skákajícím otravou - akorát jsou pak otrávení všichni!

Mé psy komentují všichni jako velmi vychované, poslušné...ale nebylo to lehké a byly to boje než jsem přišla na to jak to uhrát.

Na rodičů malé psíčky stačí že se zamračím nebo zvednu hlas a jsou poslušní beránci (rodiče neposlouchají, tahají na vycházce atd.)

Cvičák jí doporučte, nebo předplaťe..ono dobré příklady táhnou a když známé ze cvičáku BAruška způsobně sedí u jídla a čeká..třeba tchýni trkne, že její skákající uši nebudou asi to pravé ořechové jak by to mělo vypadat. Příklady táhnou a naučí se aspoň trošku porozumět svému psovi a oběma jim bude líp.

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 9-2= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.