Přidat odpověď
no, to je právě ono - náš Kubík písmenka zná už od 1,5 roku, do 3 let počítal do 150-ti (našel si krejčovský metr, že:) ), od malička miluje dinosaury a zná je latinskými názvy, umí značky aut, dopravní zančky, letos o prázdninách, tedy před 5-tým rokem začal pomalu číst.
Byli jsme už na 2 vyšetřeních, poprvé ve 3 letech (přímo na testech) a podruhé teď, u logopedky (kvůli řeči), ze které se vyklubala speciální pedagožka-logopedka (ta z něj byla úplně nadšená -prý, má výbornou paměť zrakovou, sluchovou, výborné logické uvažování a bůh ví co ještě + obrovskou slovní zásobu, navíc on je totální extrover, ale současně objevila zkříženou lateralitu - dominantní pravá ruka a levé oko, navíc blbě říká s, r, ř,...)
Z testu ve 3 letech vyšlo na jevo, že má inteligenci ve všším pásmu, ale při testování už bylo vidět, že nemá sílu na to se víc soustředit - a i když byla paní psycholožka výborná, její otázky při obrázkových testech zněly - vyber, co se ti k tomuhle obrázku líbí (podle mne by mělo být, vyber, co je k tomu obrázku správně. Protože jak já ho znám, tak jemu se něco může strašně líbit, ale přes to ví, že "správně" je něco úplně jiného). Každopádně paní psycholožka do certifikátu mimo jiné přes ty všecdhyn řeči o logice, matematických schopnostaech atp. napsala, že výsledek neodpovídá jeho schopnostem, páč u hodně otázek byl schopen zvládnout těžší - 5-ti letou variantu, a lehčí (pro menší děti) nedokázal zodpovědět správně.
Já pořád nevím, i když jsem už docela rozhodnutá dát ho tak, jak má jít, tedy v 7-ti letech (které mu budou v září). Hlavně taky proto, že neustále bojujeme s jídlem (od malička fakt špatně jí).
I naše doktorka nás zrazuje od nástupu v září, kdy by mu mělo být 6 let - prý tam bude suveréně nejmladší, bude chodit s 8-mi letýma a na ty fyzicky ani otrkaností nebude mít ani náhodou (on je dost ctižádostiví a hodně špatně nese, když mu něco nejde) + pražské školy, kde se nikdo nezná a které nejsou jako školy na vesnici (odkud pocházím já).
TAkže i když mám synka chytrého, půjde v těch 7-mi s tím, že za ten rok vypilujeme řeč a bude si užívat všeho, na co pak, až bude ve škole, nebude mít čas (začal hrát tenis, 2. rok má flétničku, kterou miluje a momentálně už od léta spolu řešíme lidské tělo - teď jsme momentálně u "trubiček v krku - hrtan, kterým dýcháme do plic + hltan, kterým jídlo sjíždí do bříška":)
Předchozí