| Přihlásit se | Nová registrace
tisk-hlavicka

Přidat odpověď

je fakt, že to "odkoukání" dělá hodně. Stávalo se mi, že na hřišti šla dcera jen na ty prolejzky, které znala, tj. houpačka a pískoviště. Různé lezení do výšky atd. ji nelákalo. Ale cca před půl rokem /to jí bylo k 5 letům/ začala právě nenápadně okukovat ostatní děti - zvlášť pokud to byly holčičky tak cca o rok starší - a najednou sama šla a zvládla přelézt třeba přes lanový mostek na který by předtím nešla, přes takovou přeručkovávací prolejzku (kláda ve výši hlavy dospělého, na ní madla jako na držení v tramvaji, musí se jednou rukou chytit jednoho, a švihem se chytnout druhou rukou dalšího atd.). Když jsme jí to vysvětlovali my (ukázat jsem to neuměla - jsem moc velká a když si kleknu tak zas nedošáhnu) - tak ne. Když to okoukla od jiných dětí, tak to šlo. No a pak byla schopná s tou druhou holčičkou "si hrát" třeba hodinu, aniž by na ni promluvila slovo - prostě jen dělala to co ta holčina a jakoby se "honily" na té prolejzačce - jedna nahoru, druhá dolů....
S kreslením je to podobné - vybere si 1 motiv - třeba domeček - a ten kreslí pořád a pořád. Pak si jen tak vezmu papír já, a pomalu kreslím aby viděla jak ty tahy dělám - třeba strom. No a od té chvíle začne kreslit samé stromy. Ale neřekne si "nauč mě kreslit strom" - musí to okouknout a "hlavně nenápadně" :-)

A s mluvením cizích lidí na ni - to taky není slavné. Doma je ukecaná jak Palacký, básničky, říkanky, písničky, vlastní verše :-) se z ní jen hrnou. Ale stačí aby ji nějaký neznámý (nebo i trochu známý) člověk přímo oslovil ve stylu "řekni mi...." a šmytec. Hlavu dolů, děsně důležitě si prohlíží špičky bot a nic. Ale to jí nevyčítám, neboť obvykle jsou to docela stupidní dotazy co po ní chtějí, ještě neváhají si k ní stoupnout úplně blízko nebo naklonit se před obličej, případně přátelsky "poplácat".... to bych neřekla taky nic :-) takže je mi jasný odkud vítr fouká.....

Předchozí 

Tip: Chcete uveřejnit zajímavou informaci také na hlavní straně Rodina.cz?
Autor příspěvku: Registrovaný
Do této diskuze mohou přispívat pouze registrovaní uživatelé.
Název:

Text:

Pokud nejste robot, odpovězte na otázku: 8-4= 
:-) ~:-D ~;) ~;(( ~:( ~k~ ~j~ ~f~ ~g~ ~Rv ~R^ ~s~ :-© ~l~ ~m~ ~n~ ~o~ ~p~ ~q~ ~2~ ~t~ ~v~ ~w~ ~x~ ~y~ ~z~ ~a~ ~b~ ~c~ ~d~ ~e~ ~h~ ~3~ ~4~ ~5~ ~6~ ~7~ ~8~ 
Pravidla diskuzí:
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.

Přečtěte si pečlivě úplná pravidla diskuzí.

Komerční sdělení

Zajímavé akce

Vložte akci

Další akce nalezte zde

Zajímavé recepty

Vložte recept

Další recepty nalezte zde

(C) 1999-2024 Rodina Online, všechna práva vyhrazena.

Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.

Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti.
Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.