Loni mě to chytlo a dělala jsem 4 štoly za sebou abych přišla jak na to. Průšvih je že nevím jak má chutnat ta úplně správná. tuhle jsem nakonec vyhodnotil jako nej VÁNOČNÍ ŠTOLA
-250g polohrubé mouky 250 -špetka soli 1/6 lžičky soli -25g droždí (půl kostky) sušené droždí na ¼ kg těsta -65g cukru krystal 50 -1/8l mléka 1dl -100g másla 100 tuku (máslo a sádlo) -25g kandované pomerančové kůry 50 kandovaného ovoce -25g kandovaného ovoce rum na namočení ovoce -25g rozinek ½ vanilkového cukru -2 lžíce rumu 40g másla na potření
Těsto proděláme, necháme kynout (klidně i 3 hodiny). Rozválíme na 1cm silný plát, okraje přehneme ke středu a nakonec těsto přeložíme napůl, znovu necháme kynout. Dáme péci při 170 C prvních deset minut. Pak snížíme teplotu na 160 C a dopečeme. Po dopečení 3x potřeme máslem. Zabalíme do alobalu a necháme 14 dní.
Je nepřijatelné vkládat příspěvky, které jsou neplacenou reklamou (chcete-li reklamu, kontaktujte redakce@rodina.cz), které jsou urážlivé, vulgární, rasistické nebo v rozporu se zájmy serveru Rodina.cz. Redakce si vyhrazuje právo takové příspěvky odstraňovat.
Četnost a původ příjmení najdete na Příjmení.cz. Nejoblíbenější jména a význam jmen na Křestníjméno.cz. Pokud hledáte rýmy na české slovo, použijte Rýmovač.cz.
Všechny informace uvedené na těchto stránkách jsou obecné povahy a jejich používání je plně ve vaší odpovědnosti. Jakékoliv otázky zdraví vašeho nebo vašich dětí je nutné vždy řešit s vaším lékařem.